(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
Pórková nebo květáková polévka
Potřebné ingredience
Pórek nebo květák, máslo, hladká mouka, masox, voda, sůl, kmín, vejce
Postup přípravy
Do hrnce dáme cca 2cm másla, až se rozpustí přidáme 3 lžíce hladké mouky - vzniklá hmota musí být tekutá. Necháme zpěnit, bublat - pořád mícháme - přihodíme na kousky nakrájený pórek nebo květák - mícháme.
Zalijeme horkou vodou (množství tolik, kolik chceme polévky a dle množství pórku/květáku), osolíme, kmín.
Vaříme 15 - 20 minut. V polovině vaření přidáme 1 kostku masoxu.
Když je pórek/květák měkký, nalijeme rozkvrdlané vejce. Při nalívání vajíček stále mícháme. Hned potom vypneme.
Dobrou chuť!
Zalijeme horkou vodou (množství tolik, kolik chceme polévky a dle množství pórku/květáku), osolíme, kmín.
Vaříme 15 - 20 minut. V polovině vaření přidáme 1 kostku masoxu.
Když je pórek/květák měkký, nalijeme rozkvrdlané vejce. Při nalívání vajíček stále mícháme. Hned potom vypneme.
Dobrou chuť!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
svetluskad
(upraveno)
27. 3. 2010, 10:31
Tuhle polévku dělám moc moc ráda